„Левски“ и „Черно море“ – под мониторинг за лицензите

„Левски“ и „Черно море“ са получили лицензи за Първа лига за следващия сезон под условие и са поставени под мониторинг на месечна база. Това бе официално обявено след днешното заседание на Изпълкома на БФС.

Не бяха обявени причините, но за „сините“ е ясно, че имат финансови проблеми.

Въпросителна има и за завръщането в елита на „Локомотив“ (София), който не може да играе на своя стадион и ще домакинства в Бистрица на терена на „Витоша“.

Първа лига ще увеличи броя на отборите си на 16 от следващия сезон – 2022-2023. Задаващият се ще стартира с 14, след като към края му БФС имаше намерение да направи промяна още от лятото.

Догодина ще изпадне 14-ият, предпоследният ще играе бараж с четвъртия във Втора лига, а първите три тима там ще влязат директно.

На днешното заседание на ИК се стигна до скандал. Петър Величков, който се афишира в щаба на Димитър Бербатов, не бе допуснат. Завърналият се като президент Борислав Михайлов обясни пред журналисти, че именно това е причината – той говорел публично срещу колегите си, а същевременно искал да седне и решава футболни казуси заедно с тях.

Очаквайте подробности.

Източник: ClubZ.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *