Съдии дариха за деца със специални потребности

Благородна инициатива на районните съдии и служителите от Дупница осигури средства за 4 тактилни барбарона, необходими за терапевтичните дейности при работа с деца със специални потребности.

С писмо до Районен съд–Дупница директорът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца в града Евелина Карабельова благодари за направеното дарение, съобщават днес от ВСС.

„С личния си пример Вие доказахте, че истинските хора са сърцати и безкористни… Бъдете здрави, все така всеотдайни и съпричастни към тези, които са различни“, пише в благодарственото писмо, изпратено до съда от Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца в Дупница.

Съд очаква Димитър Шивиков. Илюстрация Веселин Боришев
Работещите в Софийския районен съд дариха 28 861 лв.

„Тези барбарони, стимулирайки сетивните рецептори, сензорно-моторните умения, фината моторика, ще помогнат на децата в процеса на игра по забавен начин да опознават цветовете, формите, цифрите, буквите и да натрупат сензорен опит. Благодарим за щедрия жест на председателя, съдия Иван Димитров, и целия екип на РС–Дупница за протегната ръка и проявената грижа към нашите деца в тази нетипична обстановка, в която ни постави пандемията“, коментира още директорът на центъра Евелина Карабельова.

Източник: ClubZ.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *