Коронавирусът по света: Аптеките в Англия започват да поставят ваксини – Свят

Швейцария ще затвори от идния понеделник всички магазини, които не са за стоки от първа необходимост, съобщи правителството, след като две седмици се колеба дали да наложи по-строги мерки срещу COVID-19, предаде ДПА.

Правителството съобщи също, че компаниите трябва да изискат служителите им да работят от вкъщи колкото се може повече. Тези стъпки, предприемани по-късно, отколкото в други европейски държави, бяха сметнати за необходими за ограничаване на разпространението на новите щамове на коронавируса.

В допълнение, правителството ще удължи с пет седмици, до края на февруари, сегашния период, в който са затворени ресторанти, спортни обекти и места за културни събития. Това е мъчително и понякога предизвиква гняв. Такава е човешката природа, каза президентът Ги Пармлен и добави, че хората трябва да запазят спокойствие.

Въпреки новите и удължените мерки повечето швейцарски училища и ски курорти остават отворени.
Федералната служба за обществено здравеопазване е регистрирала днес 3001 нови случаи на зараза с коронавирус. Броят на заразените на 100 000 души през последните 14 дни е 477.5 – много повече, отколкото в съседна Германия, където разпространението за двуседмичен период е 155.

През февруари Швейцария очаква трета вълна от COVID-19 заради новия, още по-заразен щам на коронавируса, който се разпространява от Великобритания, каза здравният министър Ален Берсе.
В момента броят на положителните случаи на тест за коронавирус остава висок – около 16.4 на сто, а от седмици на дневна база умират по стотина души. Като цяло епидемията е отнела живота на близо 8000 швейцарци в страна с население от 8.6 милиона, посочва „Франс прес“.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *