Антикорупционната комисия иска да отнеме 60 хил. лв. от Спас Василев за измамата със самолетни билети – България

Антикорупционната комисия иска да отнеме 60 хил. лв. от Спас Василев за измамата със самолетни билети

© Юлия Лазарова

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество
(КПКОНПИ) ще внесе искове за отнемане на незаконно придобито имущество в размер на над 1.8 млн. лв. Решенията включват и искове за отнемане на 20 недвижими имота и 9 моторни превозни средства, на обща стойност близо 447 хил. лв., съобщи пресцентърът на комисията.

В съда в Кюстендил се внася иск срещу Спас Василев на стойност 60 хил. лв. Той е обвинен от прокуратурата в измама – за това, че в периода 2016 – 2017 г. е заблудил 7 души с твърдението, че ще им осигури изгодни самолетни билети.

В съда в Ловеч се внася иск срещу Павел Александров, на стойност 147 хил. лв., както и за един недвижим имот. Александров е обвинен от прокуратурата в това, че през 2015 г., в качеството си на длъжностно лице – директор на Център „Фонд за лечение на деца“, е сключил договор с фирма, без да проведе обществена поръчка.

В съда във Видин се внасят два иска – срещу Евтим Стефанов и срещу съучастничката му Десислава Емилова. Искът срещу Стефанов е в общ размер на 466 хил. лв. КПКОНПИ претендира и отнемане от него на 2 недвижими имота и 3 автомобила. Стойността на иска срещу Емилова е 88 223.28 лв., като се претендира и отнемане на 1 автомобил. Стефанов е обвинен за това, че в периода 2011 – 2013 г., в качеството си на длъжностно лице – изпълнителен директор на сдружение „Агенция за регионално развитие и бизнес-център – Видин“ е присвоил пари на министерството на регионалното развитие и пари от фондове на Европейския съюз, отпуснати за финансиране на трансгранични проекти между България и Румъния и между България и Сърбия. Според обвинението, той е съставял фалшиви документи, за да удостовери правото на плащане. Емилова е с обвинение в съучастие за това, че е улеснила действията на Евтим Стефанов, като е използвала неистинските официални документи.

В съда в Хасково се внасят три искови молби срещу участници в организирана престъпна група, обвинени за изнудване и извършване на финансови сделки без разрешение. Общият размер на исковете е 686 хил. лв., както и на 12 недвижими имота и 5 автомобила.

В съда в Пловдив се внася иск срещу Димо Петров, на стойност 372 хил. лв., като се претендира още отнемането на 5 недвижими имота и 2 автомобила. Той е обвинен от прокуратурата като съучастник при използване на хора за развратни действия.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *