Коронавирусът в България: бързото откриване на заразени ще забави темпа на вируса, смята лекар – България

Има война между Световната здравна организация (СЗО) и САЩ заради това, че САЩ спряха финансирането на организацията и съответно СЗО отговори достойно за лекарството ремдесивир, което е американско. Това заяви пред БНТ хематологът д-р Чавдар Ботев, консултант на Националната пациентска организация.

Обяви за невярно твърдението, че препаратът не помага при лечението на COVID-19 е невярно. Обясни, че е много добро лекарство, което трябва да се прилага в правилни моменти. Страничните ефекти обясни с коронавируса. „Явно то трябва да се прилага в комбинация с други медикаменти, например прясно замразена плазма от преболедували и „Ремдесивир“ дава изключително добри резултати, допълни хематологът.

По думите му високата смъртност от COVID-19 в България се дължи на това, че много от научно доказаните факти не са дошли тук. Даде пример с добрия опит на Израел с препарата ивермектин, което лекува над 20 вида вирусни заболявания и огромен брой паразитни. Според него в Израел наистина е доказана ефективността му, а лекарство е приемано от 4 млрд. души.

„В България го нямаме регистрирано. Изпълнителната агенция по лекарствата трябва да действа по-бързо“, отбеляза той и допълни, че това лекарство за 48 часа намалява количеството вирус 99.97 пъти.

Коронавирусът в България: бързото откриване на заразени ще забави темпа на вируса, смята лекар

© Георги Кожухаров

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *