Коронавирусът в България: нощните заведения в София се затварят – България

Не очаквайте всичко да се оправи като сложим маските и като се спрат плановите операции. След две седмици можем да усетим, ако спазваме някакви лични правила, че случаите няма да са 1500, ще са 1100 на ден, коментира пред БНТ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Къде бяха проверките септември, в началото на октомври? В България след дъжд като се нахлупи качулката, се нахлупва много яко. Сега ще има страшни мерки за контрол, къде беше контролът преди три седмици?“, попита той.

Според него сега всеки трябва да пази себе си, семейството си, за да запази обществото. Това са маските, отстоянията, правилното хранене. Професорът уточни, че не трябва да се прекалява с витамини и хранителни добавки, а да има умереност във всичко като най-важна е хигиената.

„30 години направихме всичко в медицинското образование да намалим броя на студентите, объркахме образованието на средния медицински персонал. Нямаме нито достатъчно лекари, нито достатъчно сестри. Тези, които критикуват сега мерките, са голяма част от същите, които съсипваха медицинското образование тогава“, посочи той.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *