БСП състави предизборен щаб и обяви „министрите в сянка“

БСП обяви днес, че влиза в предизборна кампания, създаде предизборен щаб и даде „заявка пред обществото, че е готова да поеме управлението на България“.

Заявката идва след провелия се днес партиен пленум.

Избран бе Национален предизборен щаб на БСП. Той ще бъде председателстван от Георги Свиленски, а негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

Пленумът на избра председатели на съветите и комисиите си. С други думи: „министрите в сянка“.

Висшият орган на партията възложи на съветите да изготвят платформата на БСП за предстоящите парламентарни избори, като се базират на „Визия за България“.

Янаки Стоилов ще председателства Комисията по идейно и програмно развитие, Анна Янева – по партийната дейност; Веселин Пенчев – Съвет по вътрешните работи; Евгени Кирилов – Съвет по външните работи; Таско Ерменков – Съвет по енергетика; Свилен Атанасов – Съвет по земеделие, храни и гори; Димитър Данчев – Съвет по икономика; Светлана Шаренкова – Съвет по култура и медии; Иван Ченчев – Съвет по младежта и спорта; Милко Багдасаров – Съвет по образованието и науката; Атанас Костадинов – Съвет по околната среда и водите; Атанас Зафиров – Съвет по отбраната; Крум Зарков – Съвет по правосъдието; Владимир Георгиев – Съвет по регионалното развитие и благоустройството; Георги Свиленски – Съвет по транспорта, информационните технологии и съобщенията; Георги Гьоков и Емилия Масларова – съпредседатели на Съвета по труда и социалната политика; Емил Хумчев – Съвет по туризма; Георги Йорданов – Съвет по здравеопазване и Орлин Ваташки – Съвет по финансите.

Съветът по управление, включващ председателите на всички съвети, се оглавява от Корнелия Нинова.

Пленумът на прие и правилник за своята работа. Новото в работата на Националният съвет е, че ще може да заседава вече онлайн. Както съобщават от партийния пресцентър: „партията минава на ново ниво в своята работа и ще отговаря на съвременните реалности“. В обща мрежа ще бъдат обхванати областни, общински структури, кметове и общински съветници на партията. В правилника се въвеждат и етични норми на поведение за членовете на съвета.

Източник: ClubZ.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *