Христо Иванов: Ще направим проблема с мръсния въздух в Нова Загора национален – Политика

Христо Иванов: Ще направим проблема с мръсния въздух в Нова Загора национален

© Анелия Николова

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов се закани да направи проблема с мръсния въздух в Нова Загора национален и заклейми кмета на града Николай Грозев от ГЕРБ като „самозабравил се“ и „деребей“, който не се грижи за интересите на гражданите си.

„Тук се носи воня на газове, които се образуват, когато се разпадат биологични продукти, и това е проблемът, който вече 6 години трови хората и вече 6 години те се борят да дишат, борят се срещу нарастващото деребейство на кмета Николай Грозев, който много мандати управлява от страна на ГЕРБ и сплашва и мачка хората“, заяви Иванов от града. Видео от изказването му е публикувано в профила му във фейсбук.

Той обясни, че е в града, за да защити общинския съветник от „Демократична България“ Кремена Петкова, чието стъкло на автомобила било счупено, защото е опозиция в общината, организира протести и се бори за чист въздух в града. Замърсителят е инсталацията за биогаз на фирма „Градус“. „Тук сме, за да направим проблема национален, защото очевидно местната власт няма нито воля, нито желание да представлява гражданите тук. Има воля и зависимост да представлява приятелите на Бойко Борисов, защото тази инсталация е открита от него и собственост на негови близки приятели. И това е моделът „Бойко Борисов“, лично неговият модел“, заяви Иванов. Той напомни, че фирма „Градус“ е една от замесените в скандала с фурмите, изпратени от Дубай, за които властта обяви, че са медицински консумативи.

Кремена Петкова обясни, че организира протест пред общината, а протестиращите впоследствие били привиквани в полицията да дават обяснения, а стъклото на колата й било счупено. „Правото ни да се борим за чист въздух се наказва с репресия“, обобщи тя.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *