Ден 14: Протестът блокира възлови кръстовища в София (хронология) – Политика

Ден 14: Протестът блокира възлови кръстовища в София (хронология)

© Юлия Лазарова

Голяма част от централни улици и кръстовища в София са блокирани от протестиращите. Отклоняват се автомобили, а превозът на градския транспорт изчаква шествието да мине. Булевардите „Цариградско шосе“, „Дондуков“, „Васил Левски“ и „Патриарх Евтимий“ са блокирани. В центъра има много полиция, която е в готовност да реагира. Към момента обстановката е спокойна и няма индикации за опити за агресия или ескалация на напрежението.

Ден 14: Протестът блокира възлови кръстовища в София (хронология)

© Юлия Лазарова

Голяма част от протестиращите се отправиха към Орлов мост. Те минаха покрай сградата на Народното събрание със силни освирквания и призиви за оставка. По-малка група от стотици недоволни граждани се отцепи и тръгна покрай Софийския университет Св Климент Охридски към паметника на Васил Левски, а останалите продължават към Орлов мост. Друга група протестиращи тръгна по пешеходната част на Витошка. Друга група от стотина протестиращи, организирани в група Граждански мегдан призовават множество да се присъедини към тях и дава възможност на всеки да каже мнението си срещу ГЕРБ. „Това е зона за свободно слово. И когато минавате покрай БНТ извикайте силно: Кошлуков – вън“.

Протестиращите, които вече са блокирали „Орлов мост“ ,се отдръпнаха и направиха място, за да пропуснат линейка с включени светлини да мине в посока „Цариградско шосе“.

Групата, която тръгна към бул. “ Витоша“, стигна до НДК и блокира бул. Патриарх Евтимий. Част от тях се отцепиха и тръгнаха към Петте кьошета, за да блокират кръстовището. Трафикът се отклонява, а във всички точки на протеста има полиция

Вижте кадри на Би Ти Ви от блокадата на пл. „Македония“, който е възлов за няколко трамвайни линии.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *