Швеция пусна селекционера си в отпуск – Футбол свят – Евро 2020

Селекционерът на националния отбор на Швеция по футбол Яне Андерсон е пуснат в отпуск до края на май от футболната федерация на страната, която се бори с икономическите последици от пандемията от COVID-19.

Ръководството на шведската централа временно намали работното време и съответно заплащането на общо 90 служители. Сред тях са старши треньорите на мъжкия и женския отбор Яне Андерсон и Петер Герхардсон, както и техните помощници. Някои от тях са пуснати в отпуск.

Ръководството на федерацията заяви, че „чувства своята отговорност за бъдещето на шведския футбол и тази мярка е взета, за да се спестят пари, необходими в общата криза“.

„Коронавирусната епидемия ни засяга по същия начин като всички останали, включително икономически. Трябва да направим всичко, което е по силите ни, и навреме в тази трудна ситуация, за да поддържаме дейността си в дългосрочен план. Ние не знаем колко дълго може да продължи това“,, каза генералният секретар на шведския футболен съюз Хакан Шьостранд

Намаленият работния ден за служителите ще бъде в сила от 14 април до 31 май. Швеция се класира за Евро 2020, което беше отложено за следващата година заради пандемията от коронавирус./БТА

Източник: Gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *