Бизнес | Домусчиев предлага и медиите да получат държавна подкрепа заради коронавируса

Кирил Домусчиев е председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.


© Велко Ангелов

Кирил Домусчиев е председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Собственикът на „Нова телевизия“ и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев смята, че и медиите трябва да бъдат включени в правителственото постановление, с които на засегнатите от разпространението на коронавируса бизнеси държавата ще покрива 60% от разходите за заплати.

Медиите са поставени пред риска да не получават доходи от реклами заради спиране на редица бизнеси. Не изключвам да има фалити на медии, включително и телевизии. да се стигне до съкращения на хора, работещи в медиите. надявам се медиите да бъдат включени в мерките на правителството“, казва Домусчиев в интервю за „24 часа“.

Днес ще заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество, на който представители на правителството, на работодателските съюзи и на синдикатите ще обсъдят проекта на правителственото постановление. В първоначалния му вариант в обхвата на мерките бяха включени търговията, туризма, културата и спортът, а след това бяха добавени строителството и преработващата промишленост. Частните културни начинания, както и хората със свободни професии също настояват да бъдат включени. Извън обсега са операциите с недвижими имоти, търговията на едро и други.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *