Магуайър разясни инцидента с Батшуай – Футбол свят – Англия

Бранителят на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър показа и двете си лица  в мача срещу Челси, спечелен от “червените дяволи” с 2:0. Английският национал вкара втория гол за успеха на “Стамфорд Бридж”, но през първото полувреме имаше късмет, че не получи червен картон за груба проява срещу нападателя на „сините“ Миши Батшуай.

Двамата влязоха в единоборство, след което загубиха равновесие, а докато беше на земята, Магуайър повдигна десния си крак и удари в слабините футболиста на Челси. Ситуацията беше разгледана с ВАР, но въпреки това капитанът на Юнайтед не беше санкциониран дори с жълт картон.

“Знам, че го докоснах. Мислех, че той ще падне върху мен, затова изправих крака си и опитах да го спра“, заяви по повод ситуацията англичанинът.

„Това беше естествена реакция, а не удар. Нямаше лош умисъл в действието ми. Мисля, че съдията взе правилно решение, като не ми показа картон. Не съм искал да причиня болка на Батшуай. После му се извиних”, добави още бившият играч на Лестър.

Източник: Gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *