Свят | Турист от Китай почина от коронавирус в Париж

Снимка: архив


© Reuters

Снимка: архив

Китайски турист на 80 години е починал в петък вечерта в Париж. Той е бил заразен с коронавирус, като е бил приет в болница във френската столица в края на януари. Това съобщи днес френският министър на здравеопазването Анес Бюзен.

Това е първият смъртен случай от новия вирус извън Азия. Досега има регистрирани само три смъртни случая извън континентален Китай – във Филипините, Хонконг и Япония.

Шестима от 11-те души с потвърдена диагноза за заразяване с коронавирус във Франция продължават да бъдат в болница и тяхното здравословно състояние не е тежко, а четирима вече са излекувани, допълни френският министър на здравеопазването.

Преди ден еврокомисарят по здравеопазване Стела Кириакидис обяви, че досега 99% от носителите на новия вирус се намират в Китай. По нейните думи засега проверките показват, че в ЕС има достатъчно средства в складовете и в мрежата за снабдяване със здравни материали. Тя каза още, че европейските държави са в състояние да се справят, взели са всички необходими мерки.

Днес пък ръководителят на националния съвет по търговията при Белия дом Питър Наваро съобщи, че пет големи американски фармацевтични компании се надяват до ноември тази година да подготвят 150 милиона дози ваксина срещу коронавирус.

Повече за китайския коронавирус четете тук.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *