Градска среда | Седем фирми искат да строят първата детска градина в столичния кв. „Манастирски ливади-изток“

Седем фирми искат да строят първата детска градина в столичния кв.


© Дневник

Седем са фирмите, подали оферти за изграждането и оборудването на първата детска градина в столичния квартал „Манастирски ливади-изток“. Тя се очаква от години, тъй като липсата на места за децата в района е изключително голяма, но заради различни административни неуредици строежът й все още не е започнал, съобщава „Капитал“.

Първата обществената поръчка за изграждането на детската градина беше обявена още през 2018 г. от район „Триадица“, но в началото на 2019 г. процедурата бе прекратена заради недостатъчно отпуснати средства. Няколко месеца по-късно Столичната община задвижи нова поръчка с прогнозна стойност 5.25 млн. лв. От тези средства в инвестиционната програма на общината за тази година са предвидени 3 млн. лв.

По план новата детска градина ще разполага с места за общо 190 деца (при 2 детски ясли с по 20 деца в група и 6 градински групи с по 25 деца). Сградата ще бъде на 2 етажа и с обща застроена площ 1 676.21 кв.м., като любопитното тук е, че в един от секторите ѝ се предвижда басейн в сутерена и музикално-физкултурен салон.

Кои фирми искат да строят детска градина в „Манастирски ливади-изток“ вижте тук.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *