Една от най-големите звезди в Европа под въпрос за Евро 2020 – Футбол свят – Евро 2020

Една от най-големите футболни звезди на Стария континент – Хари Кейн е под сериозен въпрос за предстоящите Европейски финали тази година. Нападателят на Тотнъм скъса сухожилие в двубоя срещу Саутхемптън на 1 януари, а това наложи оперативна намеса.

Кейн легна под ножа миналата седмица, а първоначалните прогнози бяха, че той ще бъде готов за игра едва след края на сезона.

Според един от водещите хирурзи във Великобритания д-р Крис Уилсън обаче, подобни травми отнемат много по-дълго време за възстановяване.

„Очаквам той да бъде готов за игра след шест месеца. Мненията на специалистите са много разнопосочни, защото това не е обичайна процедура и може би затова някои хирурзи казват, че той ще се възстанови по-бързо”, сподели Уилсън.

„Ако интервенцията е добра, през първите шест седмици ще може да прави много малко неща. От шест до дванадесет седмици, ако всичко е наред, той ще може да извършва някои основни упражнения за укрепване на мускулатурата”, продължи той.

„Според мен целта пред Кейн трябва да бъде той да е готов за предсезонната подготовка на клубния си тим”, сподели още д-р Крис Уилсън.

Европейското първенство започва на 14 юни.

Източник: Gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *