Политика | Цитат на деня: Не съм таен агент на Гешев, а прът в колелото на корупцията

Стоп кадър от интервю на Ваклин по Би Ти Ви

© Дневник

Стоп кадър от интервю на Ваклин по Би Ти Ви

„Не съм таен агент на Гешев. Общинският съвет работи от средата на 90-те годни с мотото на песничката за Дядо Мраз – „подаръци ще има за всички от сърце“. Аз ще бъда този, който ще им каже, че тази година няма да има Дядо Мраз. Ще бъда прът в колелото на корупцията.

Думите са на бизнесмена Александър Ваклин, по чиито сигнал започна разследването за подкуп срещу отстранения кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, заместника й Биляна Петрова и посредника Петко Дюлгеров. Сега той е независим кандидат за общински съветник в София.

„Като видях какви хора се кандидатират за общински съветници и кметове, реших, че може би има нужда и от някой като мен, който може да каже нещата в очите“, заяви Ваклин в предаването „Беновска пита“.

„Мен не ме е страх да застана с името си и да доведа нещата до край. Мисля, че за много кратко време ще успея да убедя останалите съветници, че трябва да се върви в нова посока и с нов морал. Аз уважавам силните личности и в листите на някои от партиите има силни личности. Смятам, че ще мога да работя именно с тях“, добави Ваклин.

На въпрос дали няма да е скрит агент на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев в Столична община, строителният предприемач каза, че е „агент на хората, на които им е омръзнало да ги изнудват“.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *