Ботев страда, но додрапа до безценен успех в Перник – БГ Футбол – Купа на България

Отборът на Ботев Пловдив постигна измъчена, но много сладка победа с 2:1 при гостуването на Миньор Перник в двубой от 1/16 фаза на Купата на България. Две Попадения за пловдивчани отбеляза Фернандо Виана, съответно в 9-та минута и 81-та минута. За домакините от Перник, от своя страна, точен беше Калоян Йосифов в 11-та минута.

Двубоят започна във вихрено темпо и в рамките на първите 11 минути вече зрителите на „Стадиона на Мира“ бяха свидетели на цели две попадения.

Първо в 9-та минута нападателят на Ботев Фернандо Виана се възползва от груба грешка на стража на Миньор Алекс Георгиев и хладнокръвно завърши за 1:0. 

Само две минути по-късно обаче равенството беше възстановено. Попаданието на сметката на Миньор беше реализирано от нападателя Калоян Йосифов след отличен извеждащ пас зад защитата на гостуващия тим.

Постепенно темпото на мача спадна. Все пак до края на частта домакините останаха по-активния отбор.

Първо в 15-та минута Антон Славчев се оказа на добра стрелкова позиция, но шутът му с глава не затрудни особено Янко Георгиев на вратата на гостите. 

В края на полувремето дойде и нов шанс пред вратата на Ботев. Даниел Гогов от състава на домакините се оказа в добра позиция и отправи шут от дистанция, който обаче попадна право в ръцете на Янко Георгиев.

През втората част отборът на Желко Петрович се събуди и започна да поглежда по-смело към вратата на Алекс Георгиев и Миньор.

В 56-та минута звездата Тодор Неделев се опита да се нагърби с отговорността, като отправи точен шут към вратата на Миньор, но в изстрелът не представляваше трудност за Алекс Георгиев. 

Само 10 минути по-късно Неделев отново беше в основата на поредно интересно положение. Атакуващия халф застана зад топката при отсъден пряк свободен удар от около 25 метра. Неделев стреля, но изстрелът му срещна горната греда на вратата на домакините. 

Решителният момент дойде в 81-та минута. След изпълнение на ъглов удар от страна на Тодор Неделев най-съобразителен в наказателното поле на Миньор Перник се Фернандо Виана, който бележи за втори път в мача, за да даде аванс на своя тим от 2:1. Това се оказа и крайният резултат от срещата. 

По този начин Ботев Пловдив си осигури място на осминафиналната фаза на турнира, като това временно поне ще свали от напрежението върху треньора на пловдивчани Желко Петрович. 

Ние от GONG.bg проследихме за вас всички най-интересни моменти от срещата на живо:  

81-а минута: Гол за Ботев! След изпълнение на ъглов удар от страна на Тодор Неделев най-съобразителен в наказателното поле на Миньор Перник се Фернандо Виана, който бележи за втори път в мача, за да даде аванс на своя тим от 2:1.

67-а минута: Греда за Ботев! Тодор Неделев застана зад пряк свободен удар от около 25 метра разстояние. Звездата на пловдивчани стреля и разтресе горната греда на вратата, пазена от Алекс Георгиев,

56-та минута: Тодор Неделев се опита да се нагърби с отговорността, като отправи точен шут към вратата на Миньор, но в изстрелът не представляваше трудност за Алекс Георгиев. 

40-та минута: Нов шанс пред Миньор! Даниел Гогов от състава на домакините се оказа в добра позиция и отправи шут от дистанция, който обаче попадна право в ръцете на Янко Георгиев.

15-та минута: Възможност за Миньор! Антон Славчев се оказа на добра стрелкова позиция, но шутът му с глава не затрудни особено Янко Георгиев на вратата на гостите. 

11-та минута: Мигновен отговор на домакините от Перник! Попаданието на сметката на Миньор е реализирано от нападателя Калоян Йосифов. 

9-та минута: Гостите от Пловдив повеждат в резултата след попадение на Фернандо Виана рано в мача! Нападателят се възползва от груба грешка на стража на Миньор Алекс Георгиев и хладнкръвно завърши за 1:0. 

Миньор Перник – Ботев 1:2

0:1 Фернандо Виана (9)

1:1 Калоян Йосифов (11)

1:2 Фернандо Виана (81)

Съставите на двата отбора: 

Миньор Перник: Алекс Георгиев, Димитър Савов, Виктор Райчев, Антон Киров, Антон Славчев, Любомир Христов, Веселин Васев, Кристиян Слишков, Даниел Гогов, Томислав Павлов, Калоян Йосифов;

Ботев Пд: Янко Георгиев, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Филип ван Арнем, Марко Перван, Станислав Шопов, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Фернандо Виана;

Източник: Gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *