Спорт | Най-бързият мъж в света е пропуснал три допинг проверки

Крис Коулман остана на 0.02 сек от златото на световното преди две години

© Reuters

Крис Коулман остана на 0.02 сек от златото на световното преди две години

Най-бързият мъж в света за последните три години – Кристиан Коулман, е пропуснал три допинг проверки, съобщава „Дейли мейл“. Според информацията американският спринтьор не е бил открит в три случая на изненадващи тестове за последната година.

Високопоставени източници съобщили, че Коулман оспорва поне единия от случаите.

Изданието посочва, че Коулман е застрашен от наказание, което може да го извади от предстоящото през септември световно първенство в Доха, както и дори от олимпийските игрите в Токио догодина. Твърдението е, че случаят вече се обсъжда на високо ниво между представители на международната федерация (IAAF), американската антидопингова агенция (USADA) и световната антидопингова агенция (WADA).

Според сайта на американската антидопингова агенция при първо провинение за натрупването на три пропуснати допинг проверки за 12 месеца даден състезател може да бъде наказан за до две години.

Преди две години на световното Коулман остана със сребърен медал на 100 м, като беше изпреварен с 0.02 сек от сънародника си Джъстин Гатлин. Тогава в последното си индивидуално състезание световният рекордьор Юсейн Болт завърши трети.

Коулман даде най-добрите времена на 100 м във всеки от последните три сезона.

Най-бързият мъж в света е пропуснал три допинг проверки

© Reuters

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *