Бойко Борисов: Посъветвах Григор да играе по-често у нас – Тенис – Мъже

Премиерът на България Бойко Борисов разкри какво са си казали със звездата на тениса Григор Димитров при срещата им преди няколко дни. Той намекна за нея по време на конгреса на управляващата партия ГЕРБ, а сега обяви пред „Дарик радио“, че са си говорили за контузията в рамото на първата ни ракета, както и че му е дал съвет да играе по-често в България. 

Гришо игра за последно на родна земя през 2017 г. в турнира Sofia Open, като по една или друга причина пропусна изданията след това. Следващият АТР-турнир в столицата ни ще е през септември 2020 г. 

„Най-приятелски му казах единствено да идва на турнирите и да играе за България, защото това е една инвестиция в обичта на народа. А хората го обичат. За половин час мина да ме види и сподели как се променя България. Сподели как си ходи до Хасково и се прибира без напрежение“, заяви Борисов пред „Дарик“. 

Министър-председателят разкри още, че двамата са обсъдили и травмата на тенисиста, опровергавайки също така фалшива новина, че Димитров имал намерение да строи небостъргач в близост до комплекса „Малееви“. 

„Григор мина да го видя, защото и аз имах такава контузия в рамото. Изключително тежка травма. Някъде писаха, че съм му обещал да строи някаква висока сграда в комплекса на Малееви. Господ ми е свидетел, момчето каза, че някъде извън София ще иска да си направи спортна академия, която да си развива. Обещах му, когато си проучи нещата, да дойде и да говорим“, заяви още Борисов. 

Източник: Gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *