Политика | Станишев и Ирина Бокова са българските политици с европейско признание, смята Йончева

Снимката е от 2009 г.

© Николай Дойчинов

Снимката е от 2009 г.

Сергей Станишев е един от най-успешните европейски политици. България има двама политици, които имат европейско признание – Ирина Бокова и Сергей Станишев. Това каза пред БНТ депутатът от БСП Елена Йончева, която през уикенда спечели битката с президента на Партията на европейските социалисти (ПЕС) на пленума на партията за водач на листата на предстоящите европейски избори.

Въпреки че Станишев и Нинова влязоха в спор за начина, по който се е гласувало на тайния вот на Националния съвет на левицата, Йончева е на мнение, че в БСП няма разделение.

„Социалистите имат различни мнения. Не е нормално, например, когато в ГЕРБ избират своя лидер с 99%. Корнелия Нинова има такова виждане, че Станишев може да не е евродепутат. Аз смятам, че той е един от най-успешните европейски политици“, каза още Йончева.

По думите ѝ в последните седмици се водят „лъжливи преговори, че ще се правят енергийни проекти в България“. Тя добави, че е против резолюцията на ЕС за продължаване на санкциите срещу Русия.

„Предстоящите европейски избори ще са изключително важни за България, защото ще са вот на недоверие към ГЕРБ. Нямам съмнение, че ще ги бием“, уточни Йончева.

Източник: Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *